MIE-SZTNH és MSZJF konferenciák 2020. novemberében

Ahogy arról egy korábbi IPHétfők podcastban is említést tettünk: 2020. novembere (ahogy úgy általában minden november…) zsúfolt izgalmasabbnál-izgalmasabb konferenciákkal. Külön posztot kap a két vezető magyar IP egyesült év végi rendezvénye.

Igaz, hogy sajnos a MIE és az SZTNH közös szervezési webináriumán nem tudtam részt venni, mert egyetemi elfoglaltságok akadályoztak ebben. A program ezzel együtt is nagyon gazdag volt szerzői jogi oldalról (iparjogi és versenyjogi oldalon mindig az szokott lenni). Faludi Gábor kártérítési kérdésekről tartott előadást az EUB joggyakorlata fényében, Grad-Gyenge Anikó a paródia témakörét vizsgálta ezúttal is (a Copy21 blogshopon is erről hallhattunk tőle), bloggerünk, Békés Gergely az audiovizuális előadások védelmi szintjéről beszélt (és hangsúlyozta, hogy erősen háttérbe vannak tolva az ilyen előadók a szerzőkhöz képest), Lábody Péter és (ugyancsak blogger társunk) Ujhelyi Dávid társelőadós jelleggel ismertették, hogyan is áll a CDSM-irányelv átültetésének a folyamata idehaza. Kár, hogy erről lemaradtam, de ahogy a linkekből is látható, a prezentációk mind elérhetők a MIE honlapjáról.

Az MSZJF év végi rendezvénye ugyancsak sikeresre és izgalmasra sikeredett. Több mint 40 online néző előtt tartott előadást hét kolléga a CDSM-irányelv 17. cikkével kapcsolatos kérdésekről, Tomori Pál, az MSZJF elnökének moderálása mellett. Marco Giorello az Európai Bizottság Szerzői jogi osztályának a vezetője, id. Ficsor Mihály a magyar szerzői jog doyen-je, Lábody Péter az SZTNH szerzői jogi főosztályának vezetője, Xavier Blanc az AEPO-ARTIS, Leonardo de Terlizzi pedig a CISAC jogvédő szervezet képviselője, Marco Pancini a Google/YouTube, Kristina Janušauskaitė pedig az IFPI oldaláról érkezett. Egymást kiegészítő, izgalmas előadás és beszélgetés kerekedett ebből a november 13-ai (pénteki…) programból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük