IPHétfők podcast I/8.

Az IPHétfők podcast sorozat legtartalmasabb epizódja következik!

Merthogy három blokkból is áll: egyrészt rövidhírek keretében találgatjuk, mit várhatunk az új amerikai elnöktől és Kongresszustól; átbeszéljük a „Bookshop” történetét; kitérünk egy igencsak megdöbbentő e-könyv árazási problémára (amely az Egyesült Királyságból érkezik); említést teszünk az Európai Tanács legújabb IP policy dokumentumáról; valamint kielemezzük a november 10-ei, a CDSM-irányelv 17. cikkével szemben indított lengyel eljárás keretében tartott tárgyalás érdekességeit.

Mindezek után áttérünk az első „páros interjúra”. Vendégeim Szinger András, az Artisjus főigazgatója, és Tomori Pál, az EJI igazgatója voltak, akik a zeneipar és előadóművészi ipart ért 2020-as (COVID) sokkról faggattam, és az erre adható reakciókról beszélgetünk.

Végül egy további „páros interjú” keretében Lábody Péter, az SZTNH Szerzői Jogi Főosztályának főosztályvezetője és Ujhelyi Dávid, az IM Versenyjogi, Fogyasztóvédelmi és Szellemi Tulajdonjogi Főosztályának főosztályvezetője vállalkozott arra, hogy a CDSM- és a SatCab 2.0 irányelvek magyar átültetésének aktualitásairól nyilatkozzon.

Szerintem mindegyik elem nagyon érdekesre sikerült!

És lezárásként: az SZTE ÁJTK jogi hallgatóinak a lapja, a Magyar Közöny itt írt a podcastról 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük