Hírmorzsák #10.11

Hasznos megoldások a kultúráért. Ed Sheeran ritka demo lemeze aukción kelt el. Ideiglenes intézkedéssel tiltják le a Crystal Clear Media IPTV szolgáltatót. Konzultációt szervez az angol IP Office a mesterséges intelligenciáról. „Elsőfokú ítélet szerzői jogok megsértése miatt indult büntetőügyben” – érdekes sajtóközlemény. – Hírmorzsák #10.11.

Hasznos megoldások a kultúráért – 5 százalékra csökkenhet a koncertek és könnyűzenei programok áfa-kulcsa. További körítés ide nem is kell, a hírt azért érdemes elolvasni.

Ed Sheeran ritka demo lemeze aukción kelt el – Az IPHétfők podcastünkben alaposan kiveséztük, hogy miért is olyan érdekes az, hogy Ed Sheeran sok-sok évvel ezelőtt ajándékba adott hanglemezét a napokban egy angol akciós ház értékesítette. Tessék meghallgatni tehát a podcastot, vagy olvasgatni a híreket.

Ideiglenes intézkedéssel tiltják le a Crystal Clear Media IPTV szolgáltatót – Az IPTV szolgáltatás engedélyköteles. Pont. Nem kell ragozni. Igaz ez akkor is, ha amerikai jogról beszélünk. Egy izgalmas friss híradás szerint filmelőállítók és tartalomszolgáltató platformok kéz a kézben kezdeményezték a Crystal Clear Media eltiltását az IPTV szolgáltatása nyújtásától. Sikerrel.

Konzultációt szervez az angol IP Office a mesterséges intelligenciárólNem csak a WIPO vagy az EU (és még sok-sok más) szervezet tart konzultációt a mesterséges intelligencia szellemi tulajdonvédelmi kérdéseiről, hanem az EU-ból épp kilépett britek saját szellemi tulajdonvédelmi hivatala is. Ha valaki esetleg tanácsaival szeretné támogatni a briteket ebben a kérdésben, nosza, kattintás a linkre.

„Elsőfokú ítélet szerzői jogok megsértése miatt indult büntetőügyben” – érdekes sajtóközlemény – Rövid, de érdekes sajtóközlemény a szerzői jogok büntetőjogi érvényesítése tárgyában:

„A Fővárosi Törvényszék szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok különösen nagy vagyoni hátrányt okozó megsértésének bűntette miatt 2 év – 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre, 1 millió forint pénzbüntetésre és 39 millió forint vagyonelkobzásra ítélt egy férfit.”

A teljes sajtóközleményért klikk a linkre. Vagy – köszönettel Gálos Lászlónak a linkért – a jogesettel a Kékfény YouTube csatornájáról is elérhető felvételben is megismerkedhetünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük