Apáthy díjátadó 2020

Habár csekély késéssel, de eljutottunk oda, hogy a Magyar Szerzői Jogi Fórum patinás szakdolgozatíró versenyének eredményhirdetését megtartsuk. 2020. január 31-én az Előadóművészi Jogvédő Iroda épületében egy ankét keretében ünnepeltük azokat, akik a szerzői jog iránti érdeklődésüket szakdolgozati formába is öntötték.

Az ankét – a korábbi hagyományokkal összhangban – egy szakmai előadással kezdődött. Kiss Zoltán és Kiss Dóra Bernadett ismertették „A vizuális művészetek és a jog – a képzőművészetek szabályozása” című kötetük legfőbb mondanivalóit. A magyar jogszabályi környezeten felül színes jogesetekről hallgatunk – külföldről és belföldről egyaránt.

A rendezvény másik részében pedig az Apáthy díjátadóra került sor. A zsűri véleményét – melyet magam is formáltam – Szilágyi Zsuzsanna ismertette. Igyekeztünk kiemelni, hogy a versenyzők kiváló témákat választottak, a kidolgozás is sok szempontból pozitív bírálatot érdemel. A bizottság természetesen igyekezett felhívni a figyelmet arra is, hogy miként lehetett volna az írásokat szakmailag is mélyebb, kiforrottabb alkotássá tenni. Ezzel együtt is csak gratulálni tudunk a hallgatóknak, akik neveztek a versenyre, és akik az alábbi sorrendet érték el:

1. helyezést ért el: Számel Artúr – A mű egységéhez való jog című dolgozatával.

Emléklapban részesült: Hegyesi Eszter – Szerzői jogok védelme a digitális egységes piac vonatkozásában, illetve Fejes Fanni – A felhasználói tartalom (UGC) egyes szerzői jogi kérdései című munkájával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük