10 éves lett a Copy21 blog

Igaz, nem ezzel a névvel indultunk, mivel a blog a sokkal hosszabb „Szerzői jog a 21. században” néven látott napvilágot 2009. december 26-án. Egy hasonlóan enyhe, hómentes karácsony előestéjén fogant meg bennem a gondolat, hogy blogolni kellene, és láss csodát, eltelt 10 év…

Nem fogok sokat romantikázni, emlékezős estet tartani, de azért álljon itt néhány adat: több mint egy tucat szerző, 1360+ Facebook kedvelő, közel 1600 bejegyzés, pár száz ezer megtekintés – nem is olyan rossz egy niche blogtól. Öröm, hogy az országban a szellemi tulajdonvédelemmel foglalkozók ismerik ezt a nevet már, ahogy a Copy21 blogshop is fontos névvé vált az őszök során. (Jövőre újabb konferencia!) A blog 2018-ban SZTNH díjat is kapott, ami hatalmas elismerés volt részünkre. Amire a leginkább büszkék vagyunk, hogy a tőlünk telhető legnagyobb igyekezettel dolgozzuk fel a lehető legtöbb aktualitást, ahogy néha elkalandozunk a régmúltba is. Persze, nem mindenről tudunk írni. (Az én asztalomon is gyűlnek a blogolandó anyagok, és most év végén is látható, mennyi mindent igyekszünk egyszerre kipörgetni.) Ehhez sokkal több idő kellene mindenki részéről. Ám vendégposztokat mindig örömmel fogadunk, szóval aki kedvet érez, írjon ránk.

És hogy mi várható a következő 10 évben? Hasonlóak a célok, remélhetőleg közel ugyanennyi bejegyzéssel, növekvő számú angol nyelvű írással, bizonyosan új bloggerekkel, híradásokkal rendezvényekről, cikkekről. És persze nincs kizárva, hogy néhány írásunk vitát is szül majd, de ez sem lehet nagy baj. Én most úgy tervezek, hogy személy szerint nekem még épp ez a 10 év lesz hátra a blogon (az 2029-re már 20 év lesz, gombócból is elég), úgyhogy ennek megfelelően igyekszek mindent bele is adni majd.

Ami pedig a legfontosabb: köszönjük minden olvasónak az érdeklődést, igyekszünk a jövőben is sok-sok érdekességgel szolgálni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük