A szerzői jog és a közös jogkezelés aktuális kihívásai – meghívó

Az Artisjus tisztelettel meghívja Önt „A szerzői jog és a közös jogkezelés aktuális kihívásai” című szakmai konferenciára. A rendezvény apropója különleges és ünnepi: az Artisjus nyugalmazott főigazgatója, a modern hazai közös jogkezelés kiépítésének meghatározó személyisége, dr. Gyertyánfy Péter 75. születésnapját ünnepeli az eseményen.

Időpont: 2019. június 14. péntek. Érkezés és regisztráció 10:00-tól, kezdés 10:30-kor, várható befejezés: 13:30 (majd ebéd).

Helyszín: Artisjus Előadóterem (cím: 1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.)

A program nyelve: az előadások angol és magyar nyelven zajlanak, szinkrontolmácsolással.

Május 23-ig (csütörtökig) kérjük, jelezze részvételi szándékát E-mailben az alábbi címen:  kommunikacio@artisjus.com

SZAKMAI PROGRAM

A konferenciát Szinger András, az Artisjus főigazgatója nyitja meg, majd az alábbi előadások hangzanak el (nem feltétlenül az itt jelzett sorrendben):

Dr. DIENES-OHM Egon[1]: 50 év együttműködésben és barátságban
Prof. Dr. Gerhard PFENNIG[2] (DE): The making of the EU Copyright directive (Az európai szerzői jogi irányelv megalkotása)

 

Prof. Dr. Ferdinand MELICHAR[3] (DE): EU-wide neighbouring right for press publishers – a challenge to national legislators (A sajtótermékek kiadóinak EU-szintű szomszédos joga – kihívás a tagállami jogalkotás számára)
Prof. Dr. VÉKÁS Lajos[4]: Európai és tagállami nemzetközi magánjog

 

Dr. habil. GRAD-GYENGE Anikó[5]: A személyhez fűződő jogok védelmének evolúciója az Szjt. hatálya alatt
Dr. FALUDI Gábor[6], PhD: Az üres hordozó díjigény, mint sajátos kötelem

 

Mag. Dr. Gernot GRANINGER[7] MBA (AT): A look back at the amicable collaboration with the Maestro of Collecting Societies, Peter Gyertyánfy (Visszatekintés egy baráti együttműködésre a közös jogkezelés mesterével, Gyertyánfy Péterrel)
Eric BAPTISTE[8] (CAN): Collective management organizations, big data and technology. Toxic combination or winning formula? (Közös jogkezelő szervezetek + big data + technológia. Mérgező elegy vagy nyerő kombináció?)

 

A szakmai programot Körmendi Klára rövid zongorakoncertje követi, majd ünnepi koccintás és büféebéd zárja.

[1] Alkotmánybíró, egyetemi docens, Magyarország Európai Unió melletti brüsszeli Állandó Képviseletének korábbi helyettes állandó képviselője.

[2] Ügyvéd, szerzői jogász, 1978 és 2011 között a VG Bildkunst német vizuális alkotói közös jogkezelő vezetője, az Universität Mainz tiszteletbeli professzora.

[3] Ügyvéd, szerzői jogász, a 1984 és 2009 között a VG Wort német irodalmi közös jogkezelő vezetője, 1988 és 1993 között a nemzetközi reprográfiai szövetség, az IFRRO vezetőségének elnöke, a Ludwig-Maximilian Universität München tiszteletbeli professzora.

[4] Akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke, számos egyetem díszdoktora, a polgári jog és a nemzetközi magánjog világszerte elismert szakértője és oktatója, a Ptk. főkodifikátora.

[5] A Budapesti Műszaki Egyetem habilitált egyetemi docense, szerzői jogász, a ProArt Szövetség a Szerzői Jogokért jogi tanácsadója.

[6] Ügyvéd, egyetemi docens, az Artisjus jogi tanácsadója.

[7] Szerzői jogász, muzikológus, az AKM osztrák zenei közös jogkezelő vezető jogásza majd igazgatója, a zenei jogkezelők nemzetközi konföderációja, a CISAC Európai Bizottságának elnöke

[8] A SOCAN kanadai zenei közös jogkezelő vezetője, korábban a CISAC igazgatója majd a Board elnöke

Korlátozott számban parkolóhelyet tud a szervező biztosítani az irodaháza mélygarázsában. Amennyiben erre igényt tart, kérjük, regisztrációjával együtt ezt is jelezze emailben rendszáma, az autó típusa és színe megadásával.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük