Húsz éves az Szjt! Konferencia ősszel!

Az 1999-ben elfogadott szerzői jogi törvény apropóján szeptemberben az Igazságügyi Minisztérium, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Copy21 blog közös szervezésében konferenciára kerül sor. Íme a teljes felhívás, vágatlan formájában.

Felhívás

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény hatálybalépésének 20. évfordulója 2019 szeptemberére esik. Ezen jeles esemény alkalmából az Igazságügyi Minisztérium a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával és a millenniumi díjas Copy21 Bloggal közösen

„Nem csak a húszéveseké a világ? – Az Szjt. 20. évfordulója a nemzetközi jogfejlődés tükrében”

címmel konferenciát rendez,

amelynek keretében előadási lehetőséget biztosít a szerzői joggal foglalkozó szakemberek számára.

A konferencia központi témaköre a hazai szerzői jogi szabályozás alakulása a múlt, a jelen és a jövő szempontjából. Az előadásokat a hazai szabályozás jelenlegi és jövőbeni alakulásának tárgykörében várjuk.

A konferencia időpontja: 2019. szeptember 26.

A konferencia helyszíne: Budapest

Jelentkezni elektronikus úton az előadások max. 400 szavas absztraktjának a szervezők részére az david.ujhelyi@im.gov.hu címre való megküldéssel szíveskedjenek. Az absztraktok leadási határideje 2019. június 30. Az előadás tartására kiválasztott személyek legkésőbb 2019. július 19. napjáig értesítésre kerülnek.

Minden előadás tervezett időtartama max. 15 perc.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ám a catering szolgáltatások biztosítása érdekében az előadást nem tartók az alábbi linkre kattintva regisztrálhatnak:

https://sites.google.com/view/szjt20

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal a szervezőkhöz a fent megjelölt e-mail címen.

Publikációs lehetőség

A konferencián elhangzott előadások magyar nyelvű szerkesztett változatának publikálására lehetőség nyílik rövid bejegyzés formájában a Copy21 blog-on, tanulmány formájában pedig az Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Szemlében. Az előadások írott változatának maximális terjedelme két szerzői ív (80 000 leütés).

A kéziratok leadási határideje: 2019. november 11.

Budapest 2019. április 26.

A szervezők nevében,

Dr. Nemessányi Zoltán
helyettes államtitkár

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük