Hírmorzsák #8.5

Az USA Szenátusa elfogadta a Marrákesi Egyezményt. Mi a baj a 13. cikkel? Pamela Samuelson a DSM-ről. Dal+Szerző 2018/2. szám. Első ítélet stream ripping ügyben.  – Hírmorzsák #8.5.

Az USA Szenátusa elfogadta a Marrákesi Egyezményt – 2018. június 28-án az Egyesült Államok Szenátusa elfogadta a Marrákesi Egyezményt ratifikál ó és implementáló törvényt. Ha a Képviselőház is így tesz, akkor hamarosan egy új, erős támogatója lehet ennek a nemzetközi megállapodásnak.

Mi a baj a 13. cikkel? – az EU Digitális Egységes Piac Stratégiája keretében hosszú ideje elfogadni tervezett szerzői jogi reformkoncepció talán legfontosabb eleme a 13. cikk, amely az online platformok jogsértő magatartásokkal szembeni fellépésének a kereteit erősítené. Eddig is sok kritika érte a koncepciót, de most Christina Angelopoulos a Kluwer Coypright blogon írt elemzésében járja körbe, hogy a júniusi JURI Bizottság által elfogadott anyag miért megy szembe az uniós alapjogi szabályokkal és gyakorlattal. Szívemből szól az anyag.

Pamela Samuelson a DSM-ről – Ugyancsak a Kluwer Copyright blogon tette közzé az Egyesült Államok egyik vezető IP jogásza az elemzését az EU digitális egységes piac stratégiája keretében elfogadni tervezett – ám múlt héten újabb körre utalt – reformkoncepciójáról. Az elemzések első részében a méltán híres/hírhedt 13. cikket (online portálok szűrési feadatai), a második részben pedig a gyakran agyonhallgatott szöveg- és adatbányászati kivételt elemezte.

Forrás: Dal+Szerző

Dal+Szerző 2018/2. szám – Az Artisjus zenei magazinjának legújabb számában ezúttal a szokásos hírek, lemezajánlók és játszási listák mellett a Music Hungary 2018 rádiós témájú beszélgetéseiről, az AWS-ről, az ASCAP expóról, az Artisjus májusi nagy kifizetéseiről, a Művészetek Völgyéről, a mesterséges intelligenciáról, Szörényi Leventéről és irodalomról olvashatunk, ahogy Kozma Kata, Molnár Ferenc Caramel, Sőrés Zsolt és Ligeti Gyuri interjúk is találhatók a kiadványban.

Első ítélet stream ripping ügyben – Azok után, hogy az Egyesült Államokban peren kívüli egyezséggel zárta be kapuit a Youtube-MP3, Dániában megszületett az első ítélet stream-ripping szolgáltatóval szemben. Elvérzett a Convert2MP3 oldal, és mostantól a dán ISP-k kötelesek blokkolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük