Legális alternatívát kínál az ALDI Németországban

Múlt héten startolt Németországban az ALDI Life Musik névre keresztelt új szolgáltatása, amely on-demand/stream formában kínálja zenei tartalmak elérését. Lássuk, mit is próbálnak meg a német fogyasztók kosarába csempészni.

Forrás: aldilife.de
Ugyan a zenei on-demand szolgáltatásokkal még Dunát éppen nem lehet rekeszteni, egyre gyakrabban ütik fel a fejüket olyan szolgáltatók, amelyek ilyen típusú szolgáltatások biztosításával próbálják meg kihasználni a piaci réseket, gondolva itt példának okáért itt a Spotify-ra, a hányattatott múltú Napster-re, a Deezer-re vagy a Google által indított Google Music-ra.
Annak ellenére, hogy Németország az egyik legstabilabb zenefogyasztói piac a fizikai műpéldányok tekintetében, a digitális tartalmak fogyasztásában rendre az európai átlag alatt marad (persze feltehetőleg e vonatkozásban hazánk sem lenne éllovas). Talán ezen tendencia orvoslására hívták életre az ALDI Life Musik szolgáltatást, amely havi nyolc euró ellenértékért kínál mintegy 34 millió zeneszámot, 10 ezer hangoskönyvet és 4 ezer rádióadás elérését.
Az ALDI persze nem a semmiből varázsolt elő egy ilyen – legalábbis számokban – jól hangzó repertoárt, hanem egy már működő szolgáltató, nevezetesen a jelenleg 80 milliónál is több felhasználói bázissal rendelkező Napster portfólióját öltöztette új köntösbe. Az új design új árat is takar, mivel a Napster szolgáltatásai Németországban 10 eurós havidíjért cserében érhetőek el.
Az előbbiek fényében felmerülhet persze, hogy mennyire lesz az új szolgáltatás alkalmas arra, hogy releváns mértékben átrajzolja a német fogyasztói szokásokat, vagy mennyire lesz versenyképes a többi konkurens szolgáltatóval szemben – összehasonlításképpen a versenyző szolgáltatások mind havi 8-10 euró között mozognak. Ettől függetlenül az új és korszerű, jogszerű elérést biztosító megoldásokból mind a felhasználók, mind pedig a jogosultak profitálhatnak, és kíváncsian várjuk, hogy lesz-e lehetőségünk a jövőben az itthoni elérhetőségről is beszámolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük