Dupla interjú az ITCafénak

Nem is oly rég blogunk szerzője, Gyömbér Béla, interjút adott az ITCafénak az Európai Unió Bíróságának az ACI Adam ügyben hozott előzetes döntés apropóján. Egyrészt a téma fontossága, másrészt a kommentelők látványos aktivitása miatt a portál szerkesztői úgy gondolták, tovább fűzik a fonalat. Néhány fontos kérdést illetően engem is megkérdeztek.

Béla interjúja április 25-én jelent meg. Szerintem – és erre külön utaltam, mikor engem is megkérdezett az ITCafé szerkesztője, Dajkó Pál – inkább hálát érdemelt volna Béla azért, mert a lehető legobjektívabb módon próbálta meg elmagyarázni az olvasóknak a döntés lényegét, illetve a mögötte meghúzódó jogpolitikai okokat. Béla interjúja ennél persze még tovább ment, fajsúlyos szerzői jog alapvetésekről beszélgettek Dajkó Pállal. A reakció e téren is elég furcsa volt: az olvasók úgy tűnik, hogy nem készültek fel ilyen információk befogadására, és indokolatlanul támadásba lendültek. A legbizarrabb az volt, mikor Bélát lebérencezték… Ez elég sajnálatos.
Többek között ez volt az, ami miatt én is kötélnek álltam, és kibeszéltem magamból a saját észrevételeimet. Felém a szerkesztő inkább a „népharag” gerjesztette kérdésekkel fordult (én is megkaptam a kérdést, bérenc vagyok-e, ezen jót somolyogtam). Minden valószínűség szerint az én válaszaim sem ússzák meg „észrevételek” nélkül (most finoman fogalmaztam), de ez nem hat meg. Az értelmes vitára nyitott vagyok, az értelmetlenre nem. Így esetleg örömmel kérem meg az ITCafé valamennyi olvasóját, hogy ha komoly szakmai kérdésük lenne, azt itt, ezen a blogon tegyék fel (az ITCafé-n nem fogok minden kommentet végig olvasni), de csak akkor válaszolok, ha az előremutató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük