Kérdőív kitöltését kérnénk – ismét

Boros Tamás hallgatóm nem az első, és nem is az utolsó, akinek az érdeklődését a zenefogyasztási szokások változása tölti ki. Szakdolgozatot készül erről írni. Ennek keretében készített egy gyorsan megválaszolható kérdőívet. Azt kérném a blog valamennyi olvasójától, hogy Tamást segítse a dolgozata elkészítésében a gyors válaszok megadásával. Minden további alább olvasható.

„Az internet térhódításával a zenei művekhez történő hozzáférés lassan akadálytalan. Az újdonságok pillanatok alatt a világ egyik végről a másikra eljutnak, nem kell hónapokat várni, hogy az lemez megvásárolható legyen. Hatására lemezeladás piac visszaesett,  a jogosultaknak nem éri meg fizikailag is kiadni a műveket, amikor az online út praktikusabb és olcsóbb.

 

A fogyasztói kör pedig döntés előtt áll: marad a régi szokásnál, mindent dalt beszerez CD-n vagy bakelitlemezen, és nemcsak fogyasztóvá hanem gyűjtővé is válik, vagy kihasználja a kor technikai fejlettségét, és áttér az online útra. Utóbbi esetben pedig  hajlandó-e ezért bármilyen ellenszolgáltatást fizetni vagy sem.  Ez a rendszer pedig több részre tagolja a „zenefogyasztói” társadalmat.

 

Szakdolgozatomat a zenei művek felhasználása és a szerzői jog kapcsolatából írom, ezen belül kísérletet tennék annak felmérésére, hogy a jelenlegi kor fogyasztója melyik fenti kategóriához tartozik. Ezt pedig egy online kérdőív segítségével mérném fel, amelyet az alábbi oldalról érheti el. Kérem, ha ideje engedi, járuljon hozzá válaszaival a felmérés eredményességéhez!

 

A közreműködését előre is köszönöm!
Boros Tamás
Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar végzős hallgatója”

One thought on “Kérdőív kitöltését kérnénk – ismét”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük