Sűrű program 2013 őszére

Lassan rendszeressé válik, hogy az egyetemi oktatási időszakban külföldre is járok előadásokat tartani. Azzal, hogy lassan elég lesz a kihívásokból, s többet nem biztos, hogy vállalni akarnék, sikerült véglegesítenem az őszi „vendégszerepléseket”.

A nyitány szeptember végén, október elején Németországban lesz. A drezdai Technische Universität nyári egyetemet szervez, mely a digitalizáció és annak a társadalomra gyakorolt hatásait kívánja vizsgálni. A tervezett program szerint nem csak jogi, de közgazdasági, sőt nyelvészeti kérdések is felmerülnek majd az egy hetes program alatt. Ennek keretében a szervezők előadás tartására kértek fel engem is (több más fiatal kutató mellett), melyet utazási támogatással is megfejeltek. (Így, ha csak egy rövid időre is, de ismét Berlin földjére tehetem majd lábam.) Én a könyvtári digitalizálás kérdésköréről tervezek beszélni. A konferencián egyébként olyan nagyágyúval is lehetőségem lesz találkozni, mint Guido Westkamp. Sőt, azért azt nagyok a reményeim Drezda gyönyörű városának feltérképezésére is.
Október második felében kedvenc finn városomba, Turkuba, térek vissza, immáron tizenkettedik alkalommal. A szokásos Erasmus oktatói mobilitás keretében a szokásos „őszi” témakörök jönnek majd fel: a kizárólagos jogok és azok korlátozásai. November egyik hetét pedig a francia gasztro-kulturális főváros kiváló egyetemén, a Jean Moulin Lyon III-n töltöm. A kihívás ezúttal azonban fokozott. A „megszokott” (idegtépő és kimerítő) 4 nap/19 óra tartamú gigaelőadás másnapján még egy két órás prezentációt is tartok a jogi kar érdeklődő doktoranduszainak és mesterképzéses hallgatóinak a jogkimerülés intézményéről, annak is különösen a digitális korszak kihívásai által keltett bizonytalanságait illetően (itt leginkább a UsedSoft és a ReDigi ügyekre gondolok).
Valamennyi programról törekszek majd részletes tájékoztatással szolgálni a blog olvasóinak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük