Átadták az idei Jedlik Ányos-díjakat

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala évek óta a Jedlik-díjjal igyekszik minél többet tenni a szellemi tulajdonvédelem tiszteletének erősítése érdekében. Sajnos a díjátadón, amelyre a mai napon került sor, nem tudtam személyesen jelen lenni (pedig ma jártam az SZTNH épületében más okból), azonban bemásolom az SZTNH honlapján megjelenő hivatalos közleményt. Gratulálunk az idei díjazottaknak!

„Hagyományosan március 15-ei nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódóan, 2013. március 13-án, szerdán adták át a Jedlik Ányos-díjakat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában. A díj a kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenység, valamint a kiemelkedő színvonalú és hatékonyságú iparjogvédelmi munkásság elismerésére szolgál. A honoris causa Jedlik Ányos-díj adományozására két évente kerül sor azon kiemelkedő személyiségek számára, akik közéleti tevékenységükkel, életművükkel nagyban hozzájárultak a hazai szellemitulajdon-védelmi kultúra és tudatosság fejlődéséhez.

A díjakat Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke adta át. Köszöntőt mondott Dudits Dénes akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke.

A Jedlik Ányos-díj kitüntetettjei 2013-ban:
Dr. Bacher Vilmos
Dr. Beke Béla Ferenc
Dr. Faludi Gábor
Dr. Szépvölgyi János
Dr. Török Ferenc

Honoris causa Jedlik Ányos-díjban részesült:
Dr. Gyulai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük