Újabb jubileum: 600!

Filmet eddig rengeteg számról készítettek: Hófehérke és a hét törpe, a Hetedik, Hetedik Mennyország, A hét mesterlövész (és persze A hét szamuráj), Hat nap, hét éjszaka… Álljunk meg, nem csak a hetesek ismertek! Az ötven első randi, Tizenkét dühös ember, 300 és a sort napestig lehetne folytatni. Filmet az alábbi számról nem fognak készíteni, de különösen e számnak a blogunkhoz való kötődéséről, de számunkra akkor is fontos: a mai jubileumi kis bejegyzés a Szerzői jog a XXI. században 600 írása.

Gyakorlatilag majdnem három év alatt sikerült ezt a számot produkálnunk. Az első évben még csak szárnybontogatásról volt szó, kifejezetten egyedül dolgoztam. A második év végén szálltak be új emberek a szerkesztésbe, akik ugyancsak fontos elemekkel gazdagították az oldalon található forrásokat. Ebben a második évben aztán a mennyiség is dominált, se előtte, se azóta még csak megközelíteni se tudtuk a havi kb. 20 cikket. Idén átlagosan 15-nél járunk, de nem lehet okunk a panaszra, az idei év ugyanis az igazi áttörés a blog életében. Nem csak az olvasószám tekintetében (gyakorlatilag voltak olyan hónapok, amelyek egymagukban több találatot hoztak, mint az első egy-két év együttvéve), hanem a tartalmi gazdagságot illetően is. A 2012-es évről külön bejegyzést tervezek az év utolsó napjaira, akkor majd összegezném az évünket annak mintájára, ahogy azt 2010-ben és 2011-ben is megtettem. Vagyis azt nem kívánom itt hosszasan sorolni, milyen fontos hírek mentén gyűltek a kattintások százai (sőt négy esetben ezrei is). 
A cél világos: idén még születik pár anyag (jövő héten konferenciázunk, doktori védés, tarsolyunkban van néhány készülő anyag is, és persze jön az év végi összegzés), jövőre pedig a 750-ig kell eljutni – minimum. Ebben segítségemre lehetnek majd bloggertársaim (ABC sorrendben: Gyömbér Béla, Hajdú Dóra, Kőhidi Ákos, Nagy Endre és Németh László), sőt bízok abban, hogy további vendégbloggerek is lehetőséget kapnak majd bemutatkozásra, úgy, mint az idei blogbejegyzésíró verseny után.
Köszönjük az olvasóknak (akik, hogy még egy számot hozzak, már 430 fölött vannak), hogy velünk tartottak, ígérjük, a következő jubileumig is sok-sok érdekességről lehet majd olvasni nálunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük