Napraforgó – rádiós beszélgetés a szerzői jogról

A múlt héten telefonhívást kaptam a hódmezővásárhelyi illetőségű Rádió 7-től. Egyúttal felkérést arra, hogy vegyek részt a Napraforgó című közszolgálati, beszélgetős műsor november 28-ai adásában. A felkérést örömmel fogadtam el. Holnap tessék a rádióra tapadni!

A Rádió 7 netes programújságja szerint a Napraforgó november 28-ai adása a következők szerint fest majd:

10:00 – Napraforgó
97,6 MHz: Napraforgó. Vendégek: dr. Mezei Péter, az SZTE-ÁJTK docense és dr. Tóth Péter Benjámin, az Artisjus stratégiai és kommunikációs igazgatója. Téma: Mit tilos és mit lehet? – mindent a szerzői jogról. Műsorvezető: Nagy Ágnes.

A jó hír az, hogy a műsor online is követhető lesz, tehát nem kell Beaverfieldmarketplace közelében élni ahhoz, hogy fogjuk a vételt. Közszolgálati lévén a műsor a hallgatók véleményére is kíváncsi lesz, tehát akit felcsigáznak majd a felmerülő kérdések, legyen szíves üzenni nekünk, és igyekszünk majd választ adni a kérdésre. Ugyanakkor Tóth Péter kollégám csak virtuálisan lesz velünk, vele előzetes interjú készült.

S mivel magam is szeretem a talányokat, meg sem kérdez(t)em a szerkesztőket, hogy mire számítsak. (Utóbb kiderült, hiába tettem volna, nem szokták előre elárulni a kérdéseiket.) A lényeg, hogy hangulatosan fog telni a beszélgetés, az egyszer biztos. Akkor tessék holnap a 97,6-ra kapcsolni vagy a neten követni az eseményeket!

Update: No és akkor miről is beszélgettünk? A műsorvezető nő, Nagy Ágnes, olyan kérdésekkel bombázott, mint hogy mit is véd a szerzői jog és mennyi időre? Jogsértő-e, ha valaki letölt valamit a netről, esetleg a Tisza-parton a baráti társaság körében zenét játszik le a mobiltelefonjáról? Mi minősül nyilvános előadásnak, mi egyáltalán az a nyilvánosság? Sőt, olyan kérdést is kaptam, amivel Ágnes megfogott. Biztosan evidens, nekem mégsem jutott ültő helyemben eszembe, mi van azokkal a taxisokkal, akik a rádiót bekapcsolva fuvarozzák az utast? Ígérem, válaszolni fogok erre, amint lehet. A műsor során egyébként egy 9 perces felvételt is hallottunk, melyet Tóth Péter Benjaminnal készített a rádió egyik szerkesztője. És hogy a végén még az én örömöm is meglegyen, kérhettem egy dalt is:-) Ja, és íme egy fotó rólam és a beszélgető partneremről. (További fotók és a beszélgetésről készített híradás a Promenád.hu weboldalán láthatók/olvasható.)

Forrás: Rádió 7

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük