Idén is indulunk a Goldenblogon

Tavaly első ízben indítottam a Szerzői jog a XXI. században blogomat a HVG által életre hívott Goldenblog blogger versenyen. Idén újra benevezzük prosperáló kis hírcsatornánkat. 

Remélem érezhető a fenti két mondat közötti különbség, mely legalább két lényeges körülményre igyekszik felhívni a figyelmet. Az elmúlt évben egyrészt társas vállalkozássá (nem a szó jogi értelmében) nőtte ki magát a blogon végzett munka (öt új taggal bővült a squad). Másrészt rengeteg fejlesztésre került sor, melyek jelentősen megemelték a blog színvonalát (s ez többek között a látogatottság szerintem jelentős megnövekedésén is jól mérhető). És itt nem csupán a formai, hanem a tartalmi körülményekre is gondolok. Először is szerintem kellőképp megszépült a blog. Immáron egységes küllemet kapott minden bejegyzés, csak egy tartalmi bevezető látható a posztoknál, ami abban segít, hogy a hírek közül játszi könnyedséggel lehessen választani. A jobb oldalon a blog tartalmának megismerését segítő funkciók kerültek elhelyezésre. Tartalmilag új rovatokat indítottam, társadalmilag is keresett, gyakran szenzitív kérdésekről értekeztünk (lásd az idei év szenzációit, a plágiumkérdéseket, vagy az ACTA körüli hercehurcát), interjúkat tettünk közzé, az új blogszerzők pedig horizontálisan és vertikálisan is új irányokat adtak hozzá az én eddigi látás- és láttatásmódomhoz.
2011-ben, mikor először indult a blog a versenyen, 11 szavazatban részesült, s ezzel a 97. helyezést érte el a szakértői blogok versenyében. Nem törünk győzelmi babérokra, naivitás lenne ebben gondolkodni. Azt azonban remélem, hogy sikerült az olvasótábor néhány további tagját meggyőzni arról, hogy jó az a munka, amit csinálunk, hogy izgalmas kérdésekről beszélünk/beszélgetünk, vagyis hogy jó úton haladunk. Épp ezért titkon reménykedek abban, egészen pontosan bőven örülni tudnék annak, hogy a tavalyi eredményeinket nagyjából megduplázzuk. (Vagyis bízok a legalább 20 szavazatban.)
Kalandra fel, augusztus 20-ától lehet majd szavazni, ami bár még messze van, de azért hallani fogtok felőlünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük