Torrentfreak szösszenetek

Olcsó kifogás, mégis igaz. Az elmúlt időszakban rengeteg érdekességet olvastam a TorrentFreak oldalán, mégsem jutottam oda egyéb teendőim miatt, hogy ezekről blogolhassak. Ezért úgy döntöttem, hogy a híreket most csokorba gyűjtve egyben dobom fel az oldalra.

Anoním és darknet oldalak kerestetnek – A március 3-ai hír szerint az olyan drasztikus hírek hallatán, mint a Mega birodalom összeomlása, a fogyasztók egy részének az érdeklődése a zárt, illetve anonimitást biztosító oldalak iránt megnőtt. (Persze ez nem újdonság.) A TF cikke egy lehetséges alternatíva, a RetroShare történetét mutatja be.
Nem járt sikerrel a BT és a TalkTalk – A két internetszolgáltató még tavaly indított eljárást a brit High Court előtt arra hivatkozással, hogy a Digital Economy Act elfogadása, illetve tartalma ütközik a brit nemzeti, illetve az uniós joggal. A TF március 6-ai bejegyzése szerint az eredeti elutasító határozattal szemben benyújtott fellebbezés ugyancsak sikeretelennek bizonyult. Ettől még a TF cikkének a címe egy nagy butaság: a döntéstől még nem kezdik majd Angliában az előfizetők internet-hozzáférését felfüggeszteni…
Az értesítés és eltávolítási eljárásról – Amitől eddig is tartottam, és több példával az óráimon is illusztráltam: az értesítési és eltávolítási eljárást alkalomadtán arra is lehet használni, hogy legális tartalmak is blokkolásra kerüljenek. Mindez ráadásul egy egészen elvetemült per keretében (Hotfile v. Warner) külön értelmet nyer.
MPAA v. Hotfile – A Mega család lekapcsolása után az amerikai tartalomipar egy másik amerikai online tárhely-szolgáltató, a Hotfile kiiktatására törekszik. A floridai szövetségi bíróság előtt indított eljárásban a zeneipari lobbiszövetség annak bírósági elismerésére törekszik, hogy a Hotfile 90%-nál is nagyobb arányban jogellenes tartalmakhoz kínál hozzáférést, s ezért a sorsa csakis a felszámolás lehet.
Bittorent cyberlocker a láthatáron – Erre nem is gondoltam volna, egyes szakiknak mégis sikerült megoldaniuk. A Netkups startup szolgáltatás ugyanis a torrent technológia előnyeit ötvözi az online tárhely-szolgáltatás hasznos elemeivel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük