Elhunyt Bérczi Imre

Közel két éve, hogy elhunyt a magyar szerzői jog egyik kiváló alakja, Boytha György professzor úr. Szerencsére hasonló hírekről ritkán készítek bejegyzés. Sajnos azonban a mai napon kaptam a gyászjelentést, hogy a Szegedi Tudományegyetem korábbi dékánja, az iparjogvédelemben jártas Dr. Bérczi Imre professzor úr 2011. december 28-án elhunyt.

Karunk Dékáni Hivatalától az alábbi gyászjelentést kaptam az imént.
A gyászoló család, a Szegedi Tudományegyetem, valamint annak Állam- és Jogtudományi Kara mély fájdalommal tudatja, hogy prof. dr. Bérczi Imre a Polgári Jogi és Polgári Eljárásjogi Tanszék nyugalmazott egyetemi tanára, a JATE Állam- és Jogtudományi Karának volt dékánja, a jogtudományok kandidátusa, 2011. december hó 28-án, életének 82. évében elhunyt. Személyében a Kar kiváló professzorát, elismert oktatóját veszítette el. Az elhunytat a Szegedi Tudományegyetem saját halottjának tekinti. Búcsúztatása gyászmise keretében 2012. január 10-én (kedd) 16 óra 30 perckor az Alsóvárosi templomban lesz.
Forrás: Kisalföld.hu
A Bérczi professzor úrral kapcsolatos csekély személyes emlékeim közül kiemelkedik, hogy évfolyamdolgozatomat nála készítettem a közös jogkezelés témakörében. A segítségével jutottam el az Artisjus helyi irodájába, valamint valamelyik pesti ügyészség munkatársával is ő ismertetett meg, aki a közös jogkezelés felügyeletével kapcsolatos tapasztalatairól számolt be nekem. (Restellem, de a hölgy nevére már nem emlékszek 10 év távlatából.)
Ennél is maradandóbb emlék, hogy az évfolyamom hallgatói képviselőjeként vele, illetve Farkas Csaba kollégámmal utazhattam el egy 10 éve Miskolcon szervezett iparjogvédelmi konferenciára. Vicces anekdotáival és udvarias kávé meghívásával (nem kávézok) mély nyomokat hagyott bennem.
Nyugodjék békében!

Az imént értem haza a gyászmiséről, amely – a maga nemében – egyike volt a legszebbeknek. Karunk kollégái közül rengetegen lerótták tiszteletüket a professzor úr és gyászoló családja előtt. Homoki rektorhelyettes asszony és Szabó dékán úr beszédei pedig méltó megemlékezéssel egészítették ki a szép és tartalmas prédikációt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük