Könyvet írok a fájlcseréről

Ahogy arról két napja már rövid bejegyzést is közzétettem a Facebookon (sőt, eddig közel negyvenen lájkolták is), hétfőn belevágtam egy új projektbe: könyvet írok a fájlcsere jogi problematikájáról.

Az SZTE által elnyert TÁMOP kutatási pályázat keretében vállalt az egyik legfontosabb kimenetként én és két másik jogi kari kolléganőm egyaránt egy monográfia megírását vállaltuk. Mivel a kutatás az információs társadalom és – az én esetemben – a szerzői jog viszonyára irányul, adta magát, hogy az általam perpillanat talán legjobban ismert témát húzzam elő a kalapból. Ily módon lehetőségem nyílik arra is, hogy összegezzem a fájlcserével kapcsolatos összes ismeretemet. A cél, hogy “kiírjam” magamból e témát. Szó szerint. Bízok benne ugyanis, hogy a könyv lezárását követően erőim egyre jelentősebb részét más témák felé fordíthatom. Ez irányba már eddig is sok kísérletet tettem (főleg a könyvdigitalizálásra, az árva művekre gondolok itt, ám sok más tervem van még).

Ezen új tervnek a szellemében az elkövetkezendő félévben nem egyszer fognak felvillanni a blogon olyan anyagok, melyek a könyvbe is bekerülnek majd. Igyekszek például az újonnan tanulmányozott legérdekesebb jogesetekről avagy tanulmányokról ajánlót közzé tenni. Aztán bízok benne, hogy e miniblog olvasói közül minél többen hajlandók is lesznek majd a kötetet beszerezni, mely reményeim szerint egy nagy kiadónál fog megjelenni.

6 thoughts on “Könyvet írok a fájlcseréről”

 1. Mükgór says:

  Na ez jó hír, kíváncsian várjuk a végeredményt.

 2. Dr. Mezei Péter, PhD says:

  🙂 Hát egy fél évet azért kérek:-)

 3. Mükgór says:

  Kivárjuk. 🙂

  Off, de egy tipp Facebookkal kapcsolatban: a minap eltörölték a 25 lájkolós korlátot, így a facebook.com/username címen pillanatok alatt gyárthatsz a FB page-nek egyedi url-t.

 4. Dr. Mezei Péter, PhD says:

  Kedves Mükgór! Ha már ezekhez értesz, tipped nincs, hogyan tudnám visszaállítani a blogom előző küllemét? Valamiért teljesen elállítódott…

 5. Mükgór says:

  Előrebocsátom, én csak amolyan szakbarbár vagyok, de tényleg fura, mintha a CSS-t "eldobta" volna az oldal. Az Analytics kód beillesztése elvileg nem kéne hogy ezt okozza, de így látatlanban mégis az tűnik kézenfekvőnek. (Bevallom az ugrás opció alatt fogalmam sincs, mit értesz.)

  Mindenesetre ha ez egyébként egy gyári sablon, amit egy-az-egyben telepítettél, akkor ezt kellene újra beállítani és utána ismét nekiveselkedni az Analytics kódnak. Ez tűnik a legegyszerűbbnek, vagy marad a HTML-CSS warriorkodás, amihez viszont érteni is kell valamelyest. :-/

 6. Dr. Mezei Péter, PhD says:

  Siker! Aki előidézte, sikeresen meg is oldotta:-)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük