Könyvet írok a fájlcseréről

Ahogy arról két napja már rövid bejegyzést is közzétettem a Facebookon (sőt, eddig közel negyvenen lájkolták is), hétfőn belevágtam egy új projektbe: könyvet írok a fájlcsere jogi problematikájáról.

Az SZTE által elnyert TÁMOP kutatási pályázat keretében vállalt az egyik legfontosabb kimenetként én és két másik jogi kari kolléganőm egyaránt egy monográfia megírását vállaltuk. Mivel a kutatás az információs társadalom és – az én esetemben – a szerzői jog viszonyára irányul, adta magát, hogy az általam perpillanat talán legjobban ismert témát húzzam elő a kalapból. Ily módon lehetőségem nyílik arra is, hogy összegezzem a fájlcserével kapcsolatos összes ismeretemet. A cél, hogy „kiírjam” magamból e témát. Szó szerint. Bízok benne ugyanis, hogy a könyv lezárását követően erőim egyre jelentősebb részét más témák felé fordíthatom. Ez irányba már eddig is sok kísérletet tettem (főleg a könyvdigitalizálásra, az árva művekre gondolok itt, ám sok más tervem van még).

Ezen új tervnek a szellemében az elkövetkezendő félévben nem egyszer fognak felvillanni a blogon olyan anyagok, melyek a könyvbe is bekerülnek majd. Igyekszek például az újonnan tanulmányozott legérdekesebb jogesetekről avagy tanulmányokról ajánlót közzé tenni. Aztán bízok benne, hogy e miniblog olvasói közül minél többen hajlandók is lesznek majd a kötetet beszerezni, mely reményeim szerint egy nagy kiadónál fog megjelenni.

6 thoughts on “Könyvet írok a fájlcseréről”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük