Blog a samplingről

Köszönhetően Tibor kollégának, egy olyan blogot fogok most röviden az olvasók figyelmébe ajánlani, mely a (digitális) sampling témakörével foglalkozó érdekes (jogi) híreket fogja egy csokorba.

A Sampling Law hosszú ideje működik már, az első bejegyzés még 2006-ra datálható. Ennek ellenére nem túl gyakori a frissítés, a legutóbbi írás pedig március végén született. Ettől eltekintve a sampling témaköre iránt érdeklődők rendkívül sok hasznos információhoz juthatnak e felületen. Így többek között ítéleteket közöl a blog szerkesztője, valamint beágyazott videókkal és képekkel is igen gyakran találkozhatunk. Az ítéletek közül az első, amelyet el fogok olvasni, az az Emanation v. Zomba, mely – a bevezető szerint – egyike azon eseteknek, ahol nem hangfelvételt, hanem – milyen vicces – egy gyermekjáték „hangjait” használta fel egy zenész.

A kutakodás során pedig további olyan gyöngyszemeket találhatunk, mint néhány újabb Bridgeport ítélet, a Newton v. Diamond döntés, a Jarvis ügy, avagy az első érdemi ítélet az USA-ból, melyben Biz Markie-t marasztalták el, mondván: „Thou shalt not steal„!

Természetesen e blogon csakis az Egyesült Államok szerzői jogának fennhatósága alá tartozó információkra bukkanhatunk. Ettől eltekintve nagyon hasznos időtöltés a bejegyzése végig olvasása a téma iránt érdeklődőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük