Újabb per az isoHunt ellen

Lyoni oktatási feladataim miatt kicsit el vagyok maradva az általam követett hírportálok és blogok anyagaival. A mai napon azonban felmentem a TorrentFreak oldalára, és érdekes hírre bukkantam. Az IsoHunt újabb per elé néz (ezúttal nem az Egyesült Államokban, hanem Kanadában). Ezúttal 26 zenei kiadó indított pert az oldalt (és két másik oldalt) üzemeltető Gary Fung, kanadai állampolgárral szemben. Arról már korábban én is rengeteget írtam, hogy a filmipar képviselőivel szembeni pert az IsoHunt elvesztette. Most tehát a zeneiparon tett erőteljes lépéseket aziránt, hogy az oldalak bezárását elérje, és kártérítést kapjon az oldalak üzembentartója által (elhanyagolható mennyiségű) 200 dal jogellenes letöltésében való közreműködéséért. (A követelés egyébként a 200 dalért eléri a 4 millió dollárt. Elsőre csak az nem világos, hogy USA vagy kanadai dollár, de ez ebben a pillanatban mindegy.)

Úgy fest tehát, hogy Gary Fung és az általa üzemeltetett oldalak kálváriája nem ért véget, és erős idegzetre (és nem kevés pénzre) lesz szüksége a kanadai úrnak, hogy kiállja a támadásokat. Ezzel kapcsolatos nagyon jó bejegyzést tett közzé Michael Geist, kanadai szerzői jogász a blogján. (Itt elérhető a felperesek tavaly augusztusi keresetlevele.)

(Nem mellékesen jó, hogy pont holnap fogok beszélni az IsoHunt perről a diákoknak, így ezt az új fejleményt is megemlíthetem!)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük