És mit veszített a RapidShare?

Október végén összefoglaltam, hogy a RapidShare miért érezheti magát az amerikai és német bírósági eljárások nyertesének. Az, hogy lényegében élen járt a DDL szolgáltatók jogi felelősségével kapcsolatos csatákban, dicséretes, gondolom a többi DDL szolgáltató lélekben meg is veregeti a RapidShare vezetőinek a vállát – majd utána szépen el is kezdik dörzsölni a tenyerüket.

A RapidShare ugyanis, hogy minél inkább elkerülje a lehetséges jövőbeli pereket, intenzív harcba kezdett a Rapid linkeket gyűjtő indexáló oldalakkal szemben. Elsősorban védjegy bitorlásra és domain név megtévesztő alkalmazására alapított keresetekkel sikerült a cégnek elérnie, hogy olyan oldalak, mint például a Music-rapidshare.com, Rapidshareprime.net, Rapidshare-catalog.com, vagy a full-rapidshare.com, felhagyjanak szolgáltatásaikkal. Ezeket az oldalakat most már a RapidShare felügyeli (a találomra választott Rapidshareprime.net-et nézegetve úgy látom, hogy nagyon értelmes fukciója már nincs is).

Csakhogy ez a törekvés és irány rendkívüli módon visszaüt a cégre. Míg korábban az Alexa rangsorában állítólag a 15. is volt, a mai megtekintés alapján csak 84. Az elmúlt 3 hónapban 20%-nál is többet veszített forgalmából, habár az elmúlt egy hétben minimálisan, 1% alatt, emelkedik a látogatottsága. Ennek folyományaként ráadásul több más DDL szolgáltatás is megszorongatta, megelőzte, végső soron utolérte az Alexa rangsorában.

Mi lesz veled RapidShare? Legalább addig tarts ki, amíg befejezem az épp rólad írt cikkemet…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük