Away to Baltimore…

Na és végre tegnap, illetve majdnem ma meg is érkeztem Baltimore-ba. A magáról a baltimore-i kalandról (illetve minden majdani további utamról) szóló külön blogban mindent el lehet ezzel kapcsolatban olvasni, ezen blogon maradjunk továbbra is a szerzői jognál. És hát vetítsük előre, mi várható az elkövetkezendő két hónapban.

Először is egy előadássorozatot fogok tartani nemzetközi szellemi alkotások joga témában, habár az ne lepjen meg senkit, hogy elsősorban a szerzői jogra koncentrálok majd. De azért lesz egy kis szabadalmi és védjegyjog is, illetve az első két hétben a nemzetközi magánjogi elemeket fogom átvenni a csöppnyi hallgatóságommal (5 fő). Az előadás keretében lesz két chat session, aminek keretében magyar és külföldi komoly emberkék kapcsolódnak majd be egy-egy fontos kérdés megvitatásába. Sikerült továbbá az American Intellectual Property Law Association (AIPLA) egyik emberét (Vincent Garlock) beszerveznem arra, hogy az aktuális USA szabadalmi reformtörekvésekről szónokoljon. Egy másik órán pedig a tárgy korábbi előadóját, a nyugdíjba vonult Bill Fryert hívtam meg, hogy a Doha Negotiations-ről beszéljen. Végül még egy vendégelőadáson dolgozok, a Kaye-Scholer ügyvédi iroda egyik védjegyspecialistáját (John Rynkiewicz) is felkértem arra, hogy a legaktuálisabb (nemzetközi vonatkozású) esetekről tartson kiselőadást.

Másrészt konferenciákra is fogok járni. Illetve a járni erős, inkább menni. Rögtön holnap Washington DC-ben a Copyright Office-ban tartandó konferenciára megyek speciális engedéllyel (merthogy nem igazán nyilvános az esemény) . Itt a Copyright Office munkatársai (Marybeth Peters megnyitója után) fognak számot adni az amerikai ügyvédi szövetség IP specialistáinak a CO jelenlegi tevékenységéről. Aztán május 27-30 között Chicagóban lépek pástra, hogy a Law and Society konferenciáján előadjam szokásos Digital Technologies – Digital Culture anyagomat (aminek finnországi megjelenése hamarosan várható).

És hát ezen felül reményeim szerint rengeteg IP szakértővel, akár tanárral, akár ügyvéddel, akár bíróval fogok tudni találkozni, amiben a helyiek lesznek nagy segítségemre. Úgyhogy a blogom egyik legizgalmasabb időszaka fog következni, sok-sok érdekességről számot adva benne.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük